V mesecu majo se je na Ptuju zgodilo vrsto raznovrstnih  dogodkov v katerih je sodeloval naš klub.

V sredo 17. maja je bil na sporedu 5. tradicionalen UNISCO tek mladih, v katerem so sodelovali ptujski rokometaši.  V UNESCO teku so sodelovali 4 vrtci, 58 osnovnih šol in 27 srednjih šol iz vse Slovenije. Skupaj je nastopilo 2337 tekačev, ki so imeli na razpolago 25 aktivnosti katere so se  odvijale v starem mestnem jedru mesta Ptuj. Ker so bili ambasadorji 5. UNESCO teka rokometaši slovenske reprezentance so naši člani izkoristili priložnost in se z njimi fotografirali.

 

V torek 28.5. pa smo sodelovali pri  dobrodelnem teku 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV, humanitarni projekt društva Vztrajaj – Never give up, ki vsako leto po celi Sloveniji združi čedalje več isto mislečih in tistih, ki radi pomagajo ter donirali sredstva. 10 nasmehov predstavlja 10 posameznikov ali družin, ki jim namenimo zbrana sredstva, nasmeh pa je tisto, kar nas žene, da organiziramo ta dogodek so zapisali organizatorji.

Na isti dan pa se je odvil tudi 10. medobčinski kros cicibanov in cicibank, kateri je privabil več sto malih tekačev in tekačič. Krosa so se udeležili tudi naši kadetje in ga skupaj z najmlajšimi odtekli.