rokometna-sola1

Rokomet je ena izmed tradicionalnih oblik športa na širšem Ptujskem območju, saj letos mineva že 65 let, odkar so dijaki ptujske gimnazije začeli organizirano igrati, takrat še t.i. »veliki« rokomet. Predstavniki ekipe so leta 1949 aktivno sodelovali tudi pri ustanovitvi RZS (Rokometne zveze Slovenije).

Rokometni klub je skozi celotno zgodovino deloval pod različnimi imeni, od RK Petovio, do RK Drave, MRK Ptuj, pa do današnjega RK Drava Ptuj. Največji uspehi kluba, ki je do leta 1994 združeval tako ženske kot moške ekipe, je tekmovanje ženske ekipe v sezoni 1978/79 v II. Zvezni ligi takratne Jugoslavije, kot tudi igranje članov v republiški ligi bivše skupne države in po letu 1990 v I. slovenski ligi, največji uspeh v Sloveniji pa je bila osvojitev 4. mesta v državnem prvenstvu v sezoni 1991/1992.

Skozi vso to bogato obdobje beleži tako vzpone kakor tudi padce, a rokomet kot šport ostaja v srcih Ptujčanov in okoličanov. Trenutno je klub ponovno v fazi vzpona, k čemu je pripomoglo predvsem sistematično in kvalitetno delo z mladimi rokometaši v ROKOMETNI ŠOLI PTUJ, ki je v sedanji obliki nastala leta 2004. Predvsem glavna ideja Rokometne šole, ki želi izobraziti veliko število kakovostnih domačih igralcev, ki bodo krojili slovenski rokometni vrh, daje uspehe v sedanjosti in veliko pozitivnega upanja za prihodnost ROKOMETA.

rokometna-sola2

Trenutno je v Rokometni šoli Ptuj redno aktivnih preko 250 mladih rokometašev, z njimi pa dela 15 strokovno usposobljenih trenerjev. Sodelujemo v ligaških tekmovanjih v sedmih kategorijah in prav v vseh pričakujemo odmevnejše rezultate. V zadnjih letih je Rokometna šola Ptuj ustalila svoje mesto med najkvalitetnejšimi desetimi rokometnimi šolami v državi, kar jo postavlja ob bok velikanom slovenskega rokometa kot sta RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje.

rokometna-sola-3

V Rokometni šoli Ptuj pa se zavedamo, da moramo bodočim rokometnim upom ponuditi tudi nekaj več kot le udeležbo na nacionalnih tekmovanjih in kvalitetnih treningih, v kolikor želimo doseči želene cilje. Iz tega razloga Rokometna šola Ptuj v poletnem času organizira Poletno rokometno šolo, ki je izvedena v obliki tabora, kjer mladi rokometaši v sproščenem vzdušju delajo na izboljšavah svoje rokometne igre.

Rokometna šola Ptuj se redno udeležuje tudi rokometnih turnirjev za mlade v tujini, kjer se naši nadobudneži lahko pomerijo z vrstniki iz ostalih delov sveta. Rokometna šola se redno udeležuje turnirjev v Beogradu, Pragi, Prešovu, Varaždinu, Linzu in Monoštru. Na vseh turnirjih naše ekipe dokazujejo, da sodijo v vrh evropskega rokometa, saj vedno zasedajo najvišja mesta.